|
Kategória: Táplálkozás és egészség Hasznos tudnivalók az étkezésrőlA reklámok bűvőletében élünk, és nem vesszük észre, hogy csapdába kerültünk. Észrevétlenül, orrunknál fogva vezetnek bennünket a médiák, előre jól megkomponált reklámkampányaikkal. Észre sem vesszük, és azt akarjuk, amit Ők akarnak, és vágyainkká válnak az Ő túlszépített, kikozmetikázott tárgyaik, gondolataik.Nekünk kell megtenni az első lépést, felismerni, hogy az anyagi világ elüzletiesedő marketing politikája mennyire nem az embernek segit, hogy boldoguljon, egészségesen, kiegyensúlyozottan éljen. Vásárlásnál - ép egészséges, friss, nem penészes, nem rothadt, vegyszermentes gyümölcsöt, zöldséget vásároljunk, - a gyümölcsök legyenek úgymond „nap érettek” - a zöldségek legyenek minél frissebbek, zsengébbek. Előkészítésnél - étkeinket készítsük mindig nyugodtan, szeretettel, - minél kisebb legyen a gyümölcsök, zöldségek károsodása – a lehető legkevesebb konyhatechnikai beavatkozásnak vessük alá, tehát minél kevésbé aprítsuk, daráljuk, reszeljük, süssük, főzzük, - lehetőleg minél kevésbé hagyjuk oxidálódni, barnulni az előkészítés során, - vegyük figyelembe az ezotéria elveit is – ne keresztbe, inkább hosszába vágjuk, lehetőleg ne fém eszközöket használjunk, - hogy ne csak vitaminok, az ásványi anyagok, de a színek, energiák és az információk is megmaradjanak bennük. Tálalásnál - tálaljuk étkeinket mindig nagy áhítattal, szeretettel, - gyertya mindig legyen az asztalon, - az asztal legyen mindig egyszerűen, de tisztán, szépen megterítve, - igyekezzünk minél optimálisabb feltételeket teremteni, - ügyeljünk a társítás szabályaira, ugyanakkor vegyük figyelembe az egyéni szempontokat is. Étkezésnél - igyekezzünk megteremteni az étkezés feltételeit, a helyszínt, az étkeket és magunkat is igyekezzünk felkészíteni: - az ürítés fontosabb, mint az étkezés; - csak kiegyensúlyozott lelki állapotban üljünk asztalhoz; - ha hidegek a végtagjaink, előbb melegítsük fel; - végezzünk előtte légző- és koncentrációs gyakorlatokat; - megfelelő áhítattal kezdjünk hozzá; - együnk lassan, alaposan megrágva; - igyekezzünk egy étkezésen belül minél kevésbé keverni a dolgokat; - válogassuk meg, hogy mit, mikor, mennyit eszünk; - nem muszáj mindig, mindent – amit elénk tesznek – felfalni; - hagyjuk hatni a színeket is. Vegyük figyelembe a görög tudós és filozófus, Szókratész szavait: „Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk!” Lehetőleg minél egészségesebben, természetesebben, harmonikusabban… (A cikket beküldte: apokrif)
|