|
Kategória: Testünk egészségéért Finomságokkal az ép fogakértNéhány mondatban leírtam a fogaink ápolására szolgáló néhány fajta növényt. A mai világban már a fog megcsináltatása szinte vagyonokba kerül. Miközben egy kis odafigyeléssel nem csak a fogainknak tehetünk jót, de egészségesebben és olcsóban is élhetnénk.Fogszuvasodás ellen: Zeller és sárgarépa. Ezek rágása közben fokozódik a nyálkaképződés, ami hatástalanítja a fogszuvasodást előidéző baktériumokat. Ha nem szeretjük ezeket a zöldségeket helyettesíthetjük zöldpaprikával vagy karalábéval. Hagyma. Szulfidtartalma miatt antibiotikum hatású. Megöli a fogszuvasodást okozó baktériumot, ezenkívül védi a fogínyt. Zöld tea. Magas csersavtartalmának köszönhetően akadályozza a fogkő kialakulását, megöli a szuvasodást okozó baktériumot és fluorid tartalma miatt ellenállóbbá teszi a fogzománcot. Mazsola. Ennél nincs édesebb fogpaszta! Három fajta vegyület található benne, amely a fogkőképződés ellen hatnak, ami megöli a fogszuvasodást és a fogínygyulladást okozó baktériumot. A magas cukortartalma ellenére sem károsítja a fogzománcot. Friss leheletért: Petrezselyem és mentalevél. Ezek kellemesé teszik a lélegzetet. Hasznos hatásuk, hogy csökkentik a rossz koleszterin szintet. Erős fogínyért és fogakért: Kivi. C-vitamin tartalma erősíti az íny kötőszövetet. A benne levő kalcium pedig erősíti az áll csontját. Nagyon fontos még a brokkoli, a káposzta és a zöld paprika. (A cikket beküldte: vorozhev)
|