|
Kategória: Egyéb cikkek Gyógyító virágok és gyümölcsök 3.A szőlő: Egyik kedvenc gyümölcsöm, imádom, ahogyan szétroppan a számban, zamatos, finom, édes...és ahogyan komolyabban utána olvastam, kiderült, hogy nagyon sok mindenre jó, folyadékpótló, segíti a bélműködést, gyulladáscsökkentő stb.Szőlőszezon idején ajánlott minden nap fogyasztani belőle, de hála Istennek és a hipermarketeknek, hogy manapság akármelyik évszakban tudunk venni belőle. A szőlőnek nagy a szénhidráttartalma, gyümölcscukor tartalma valamint a glukóz és pektin tartalma. Van benne B1, B2 és C vitamin, folsav és biotinforrás (H vitamin) is. Gazdag foszforban, káliumban, kalciumban, nátriumban, magnéziumban. A gyümölcs természetes szőlő- és gyümölcscukor tartalma gyorsan felszívódó egyszerű cukor, ez biztosítja fáradtság esetén és ha csökken a koncentrálóképesség, az energiát a szervezetnek. Ásványi anyagai jó hatással vannak az idegrendszerre, erősítik a fogakat, csontrendszerünket. A szőlő és friss must átmossa bélrendszerünket, megszünteti a székrekedést, rendben tartja a vastagbelet. Méregtelenítő és béltisztító kúráknál előszeretettel használják. Segíti az emésztést, az anyagcsere bomlását, tisztítja a veséket és a húgyhólyagot is. Késlelteti, enyhíti, illetve rendszeres fogyasztás esetén meggátolja a vesekő kialakulását és a húgysavkő kialakulását. Reuma esetén csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmat. Ezen kívül jó "étvágycsináló" is, valamint ajánlott a lázas és leromlott betegeknek. Fontos, hogy megakadályozza a rosszindulatú daganatok kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást és az érszűkületet. A szőlő tehát már-már orvosságnak tekinthető, azzal a különbséggel, hogy nem tartalmaz semmi károsat. A bor is egészséges (mértékkel), vannak, akik folyékony halmazállapotban jobban szeretik… (A cikket beküldte: tigirl18)
|