|
Kategória: Táplálkozás és egészség Csírákkal az egészségértCsírákat enni jó és egészséges. (Receptekkel)Az ember lánya oly sokszor hajlamos előítéletekkel viseltetni az új dolgok iránt, hogy emiatt számos kedvező élettani hatású alapanyagot nélkülöz a mindennapi étrendjéből. Így voltam ezzel jómagam is, amikor az egyik barátnőm a biocsírák kedvező és semmivel sem összehasonlítható előnyeiről mesélt lelkesen. • Életfontosságú vitaminokat tartalmaznak • Nélkülözhetetlen ásványi anyagok forrásai (kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód, vas, fluor, cink, mangán) • Zsírszegény táplálék • Könnyen emészthető • Csökkentik a fáradtságérzetet • Erősítik az immunrendszert • Hatékony a stressz ellen • Antioxidánsai révén lassítják az öregedést • Kitűnő vértisztító • Méregtelenít • Serkentik a májműködést • Segítik az emésztést • Gyulladáscsökkentő • Oldják az izomgörcsöket • Csökkentik a koleszterinszintet • Segítenek a daganatos megbetegedések megelőzésében • Erősítik az idegrendszert • Egyensúlyban tartják a vérnyomást • Csökkentik a radioaktív sugárterhelést • Segítik a vér oxigénellátását • Megelőzik a vérrögök kialakulását • Roboráló hatásúak • Természetes antibiotikumok, antiszeptikusak Felhasználhatjuk őket: levesek, köretek, főételek díszítésére, salátának, túrókrémekbe, turmixokba, sütemények töltelékébe. Legismertebb csírák: • búzacsíra • lucernacsíra • medvehagymacsíra • napraforgócsíra • retekcsíra • vöröshagymacsíra • zellercsíra Különböző magvakat mi magunk is csíráztathatunk otthonunkban. NAGYON FONTOS alapelv, hogy mindig biominőségű alapanyagot használjunk, és a csíráztatás során ügyeljünk az előírt tisztasági előírásokra, illetve a fogyasztás feltételeinek betartására. Fűszeres túrós csírakrém Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 evőkanál paradicsompüré, 6 evőkanál vegyes csíra, 2 gerezd zúzott fokhagyma, frissen őrölt bors, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, salátalevelek, paradicsom A túrót a paradicsompürével jól elkeverjük, hozzáadjuk a csírákat és a fűszereket. Végül ráöntjük az olívaolajat, salátalevélen paradicsommal kínáljuk. Búzacsírás gyümölcssaláta H.: 2 csésze búzacsíra, 1 csésze napraforgómagcsíra, 3 kisebb darabokra szelt alma, egy evőkanál citromlé, 2 karikára vágott banán, 1 pohár joghurt, fél pohár mazsola A hozzávalókat összekeverjük - azonnal fogyasztható. Szerző: Faar Ida Megjelent partneroldalunk, a Netbarátnő hozzájárulásával. (A cikket beküldte: netbarátnő)
|